Over Oxygen

Oxygen, waarom wij bestaan.

Als je risico’s gedekt worden, krijg je gemoedsrust. Dit gevoel van veiligheid is van vitaal belang. Zowel voor jou als individu, als organisatie of als maatschappij in het algemeen. Het zorgt voor een veilige omgeving om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en waarde te creëren. Net daarom is een bloeiende verzekeringssector zo fundamenteel voor een welvarende samenleving.

Onze doelstellingen voor de verzekeringssector:

Het Oxygen DNA

Wij geloven in de passie van mensen om samen een duurzaam bedrijf op te zetten dat deze gemoedsrust aan haar klanten helpt te geven. We bouwen dit samen op, met ambitie en expertise.

Oxygen Small Logo

Onze werkwijze

Als partner voor talent en oplossing voor projecten,
levert Oxygen extra zuurstof aan.

Dirk Vervoort_Oxygen
Video afspelen
“Met Oxygen wil ik een groep uitbouwen van gelijkgestemde mensen om samen een efficiëntere en meer transparante verzekeringssector te creëren. Als er één ding is waar ik van overtuigd ben, dan is het wel dat mensen het verschil maken”.
Tom Van den Heuvel_Oxygen
Video afspelen
“Als resultaatgerichte ondernemer creëer ik teams en inspireer ik hen om uitzonderlijke doelen te bereiken. Ik geloof in betrokkenheid en open communicatie. Dit creëert een sfeer van vertrouwen, met duidelijke doelstellingen en gedeelde verantwoordelijkheden”.
Kristof Vanuytrecht_Oxygen
Video afspelen
“Bij Oxygen vind ik een dynamische en entrepreneurial cultuur terug van gelijkgestemde professionals en jonge high potentials, allemaal geschaard achter het idee om de verzekeringssector te transformeren naar meer customer centricity en efficiëntie. De No nonsense en result driven approach die we hier hanteren past perfect bij mijn persoonlijke sterktes en waarden.”
“De verzekeringssector is een opwindende sector die momenteel een grote transformatie ondergaat. Ik wil Oxygen graag helpen om echte waarde te creëren voor zijn verzekeringsklanten door verandering te brengen met duurzame impact.”
Cédrick Laruelle_Oxygen
Video afspelen
‘Ik ben ervan overtuigd dat het afleveren van projecten en het implementeren van veranderingen over mensen gaat. Daarom is het voor mij van cruciaal belang om voor alle belanghebbenden te zorgen wanneer ik een afdeling of een transformatie leid. Diezelfde visie herken ik volledig bij Oxygen. Daarom hebben we onze krachten gebundeld om de verzekeringsbranche te ondersteunen in hun transformatie naar meer klantgerichtheid en efficiëntie.’
Jolien Miclotte_Oxygen
Video afspelen
“Na enkele jaren ervaring kan ik gerust stellen dat ik een passie heb voor efficiënte automatisatie. Ik geloof er heel sterk in dat dit enkel bereikt kan worden door de klant, het proces en data steeds voorop te stellen (in die volgorde). Deze aanpak wordt volledig onderschreven door Oxygen in combinatie met enthousiasme en positieve energie. Hier is het waar Oxygen voor mij het verschil maakt.”
Miguel Van Herpe
Video afspelen
“Voor mij staan open communicatie en een hands-on-mentaliteit centraal. Daarom was de keuze voor Oxygen gemakkelijk. Ze stimuleren het feit dat ik gedreven ben om te blijven leren en mezelf elke dag te verbeteren. Met positieve feedback, teamwork en de ambitie om te innoveren, geloof ik dat we alles kunnen bereiken.”
Dieter Kennes_Oxygen
Video afspelen
“Wat mij zo aanspreekt in Oxygen? Het familiale karakter, de hands-on mentaliteit en het ambitieuze project dat voortkomt uit een sterke overtuiging.”
Jessica Schroeder_Oxygen
Video afspelen
“Boeiende projecten, regelmatig opleidingen en opdrachten waar ik zeer veel voldoening uit haal, het zijn allemaal zaken die Oxygen typeren. Elke dag met plezier gaan werken en als volwaardige collega bijdragen aan de transformatie van de verzekeringssector, doet me denken aan een quote van Confucius: ‘Kies voor een job die je graag doet en je zal geen dag meer van je leven moeten werken’.”
Sebastian Daemen_Oxygen
Video afspelen
“Na enkele jaren actief te zijn in verzekeringen en consulting kwam ik in contact met Oxygen, een team met gepassioneerde professionals die de verzekeringssector willen ondersteunen in deze uitdagende en snel veranderende tijden van innovatie en disruptie. Ik ben ervan overtuigd dat ik een toegevoegde waarde kan bieden aan de missie van Oxygen, en bij uitbreiding, aan de hele sector. Ik hecht veel waarde aan de constructieve en open cultuur met veel ruimte voor communicatie en samenwerking.”
Thomas Ortmann_Oxygen
Video afspelen
“Oxygen onderscheidt zich door te investeren in zijn medewerkers wat zowel voor de klant als de medewerker een meerwaarde is. Daarnaast wil Oxygen een leidinggevende rol spelen bij de transformatie van de verzekeringswereld, die zich moet aanpassen aan de veranderde omstandigheden door middel van automatisatie/digitalisatie. Dit zonder het menselijke karakter, die eigen is aan de sector, uit het oog te verliezen.”
“Binnen de sector verzekeringen heb ik reeds diverse managementfuncties doorlopen. Deze kaderen zich zowel binnen de front-als backoffice. Als projectmanager richt ik me op: procesverbetering, performantie en klantgerichtheid en dit steeds met veel aandacht voor de mensen in de organisatie. De ambitie van Oxygen om de verzekeringssector te transformeren naar een efficiëntere en meer klantgerichte sector, past dan ook perfect bij mijn persoonlijke sterkten en doelen.”
“Vanaf het eerste moment bij Oxygen heb ik kennis mogen maken met de familiale sfeer en een team van toffe en gedreven collega’s. Een vlotte en transparante communicatie maakt van Oxygen een uniek consultancy kantoor waar ik me vanaf dag één thuis voel.”
Video afspelen
“Mensen maken het verschil en deze visie komt sterk aan bod bij Oxygen. Ons leadership team geeft ons het vertrouwen om verantwoordelijkheid te nemen en persoonlijk te groeien. Dit geeft mij telkens weer energie om een project tot een succesvol eind te brengen.”
Sam Boukaddid_Oxygen
Video afspelen
“Oxygen’s ambition as a consulting firm to be a reliable, no-nonsense partner when it comes to improve efficiency and customer focus goes hand in hand with exciting assignments that appeal strongly to me. While we, as a team of experienced professionals, take on the challenge of transforming the insurance sector, I am learning and growing as a person every day.”
“Oxygen’s aanpak en motivatie om de verzekeringssector te transformeren naar een beter geïntegreerd en geautomatiseerd geheel, heeft me overtuigd om de overstap te maken. Hier deel van uit maken en mezelf verder ontwikkelen als project consultant is voor mij een buitenkans!”
"Ik geloof sterk dat de visie en overtuigingen van Oxygen hen uniek maakt en verschillend van andere spelers in de markt. Ik kijk uit om samen successen te boeken en de verzekeringssector te transformeren!"
“Het is steeds een doel voor mij om in elke fase van mijn leven en dit in al zijn facetten progressie te boeken. Bij Oxygen zet ik de nodige professionele stappen om verder te evolueren en te blijven groeien.”
"Het was me snel duidelijk de Oxygen niet enkel zuurstof geeft aan de verzekeringswereld maar ook aan haar medewerkers. Dit ervaar ik nog steeds door de goede ondersteuning die ik krijg van het team!"  
Thomas Paeshuys - Oxygen
Video afspelen
“Ik ben begonnen bij Oxygen als onderdeel van de eerste lichting in het young graduates-programma. Al vanaf het begin van dit programma maakte de opleidingen van ervaren en gepassioneerde collega’s mij warm om deel te nemen aan de ambitieuze doelstelling van Oxygen: de verzekeringssector transformeren.”
Lars Vergote - Oxygen
Video afspelen
“Door mijn studies in digitalisatie en procesoptimalisatie was er meteen een klik met Oxygen. Hun doel om de verzekeringssector te transformeren heeft mij overtuigd om deel te maken van dit team. Graag wil ik samen met hen het beste halen uit deze boeiende sector!”
“Ik koos voor Oxygen omdat ik me hier kan specialiseren in alles wat de verzekeringswereld te bieden heeft. Als iemand die steeds wil bijleren zijn de kansen die ik krijg bij Oxygen een zeer mooie volgende stap in mijn carrière!”
“De visie van Oxygen om het volledige potentieel uit de verzekeringssector, maar ook uit haar medewerkers te halen, hebben mij overtuigd om voor Oxygen te kiezen. Via het young graduates programma krijg ik de unieke kans om meteen verder te groeien in de verzekeringswereld.”
Kristel Desmedt - Oxygen
Video afspelen
« Bij Oxygen voelt alles als “thuiskomen”. Ik vond hier mensen met dezelfde positieve ingesteldheid, die het beste voor hebben met de klant (intern & extern), die geen uitdaging uit de weg gaan en deze ook nog met veel enthousiasme tegemoet gaan. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Zo is dat bij Oxygen en elk woord van dit verhaal klinkt “juist”. »
“De vriendelijke en warme ontvangst bij Oxygen heeft ervoor gezorgd dat ik me meteen thuis voelde. Daarnaast draag ik vertrouwen en open communicatie - basiswaarden van Oxygen - hoog in het vaandel. Mijn motto is ‘There is no I in TEAM’, een motto dat perfect past bij wat Oxygen wil realiseren: Transforming insurance. TOGETHER.”
“Ik houd van de “hands-on” mentaliteit en van teamwork en als er iets is dat Oxygen vanaf het eerste contact duidelijk naar voor bracht zijn het deze twee pijlers. Oxygen gaf me onmiddellijk een vertrouwd gevoel dankzij de transparante, duidelijke communicatie en de familiale en warme ontvangst. Wie mij kent weet dat mijn motto« Individually we are “humans”, together we are the solutions » op mijn lijf geschreven is.”
Thomas Aerts
Video afspelen
"Het idee om voortdurend verbeteringen aan te brengen en tegelijk de toekomst van het verzekeringswezen voor te bereiden, in een geest van samenwerking, vindingrijke oplossingen en steeds met de cliënt voor ogen, zijn voor mij altijd bronnen van motivatie geweest.
“De missie van Oxygen om de verzekeringssector efficiënter en klantgerichter te maken, is een perfecte match met wat mijn persoonlijke waarden zijn. De open cultuur en ruimte voor zelfontwikkeling versterken niet enkel jezelf maar ook Oxygen. Samen de verzekeringswereld verbeteren, daar gaan we voor.”
“From my first discussions with Oxygen, I could see that their vision matched my own. I was looking for a warm, transparent and innovative work environment and I found all that at Oxygen. I feel like I have always been part of the Oxygen family. Together we will create a better environment for insurance. Together we can make the impossible possible.”
“I am a firm believer in learning new things and evolving. I chose to work with Oxygen due to their no-nonsense approach and need for transparency in the insurance sector. At Oxygen I get the opportunity to broaden my knowledge regarding the insurance sector and digitalisation.”
I believe that people can make each other stronger, help each other and dare to change things together. That is precisely why I believe in the insurance sector; it makes it possible for people to dare to take risks in order to initiate and develop change.