Over Oxygen

Oxygen, waarom wij bestaan.

Als je risico’s gedekt worden, krijg je gemoedsrust. Dit gevoel van veiligheid is van vitaal belang. Zowel voor jou als individu, als organisatie of als maatschappij in het algemeen. Het zorgt voor een veilige omgeving om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en waarde te creëren. Net daarom is een bloeiende verzekeringssector zo fundamenteel voor een welvarende samenleving.

Onze doelstellingen voor de verzekeringssector:

Het Oxygen DNA

Wij geloven in de passie van mensen om samen een duurzaam bedrijf op te zetten dat deze gemoedsrust aan haar klanten helpt te geven. We bouwen dit samen op, met ambitie en expertise.

Onze werkwijze

Als partner voor talent en oplossing voor projecten,
levert Oxygen extra zuurstof aan.

Video afspelen
“Met Oxygen wil ik een groep uitbouwen van gelijkgestemde mensen om samen een efficiëntere en meer transparante verzekeringssector te creëren. Als er één ding is waar ik van overtuigd ben, dan is het wel dat mensen het verschil maken”.
Video afspelen
“Als resultaatgerichte ondernemer creëer ik teams en inspireer ik hen om uitzonderlijke doelen te bereiken. Ik geloof in betrokkenheid en open communicatie. Dit creëert een sfeer van vertrouwen, met duidelijke doelstellingen en gedeelde verantwoordelijkheden”.
Video afspelen
“Bij Oxygen vind ik een dynamische en entrepreneurial cultuur terug van gelijkgestemde professionals en jonge high potentials, allemaal geschaard achter het idee om de verzekeringssector te transformeren naar meer customer centricity en efficiëntie. De No nonsense en result driven approach die we hier hanteren past perfect bij mijn persoonlijke sterktes en waarden.”
“De verzekeringssector is een opwindende sector die momenteel een grote transformatie ondergaat. Ik wil Oxygen graag helpen om echte waarde te creëren voor zijn verzekeringsklanten door verandering te brengen met duurzame impact.”
Video afspelen
‘Ik ben ervan overtuigd dat het afleveren van projecten en het implementeren van veranderingen over mensen gaat. Daarom is het voor mij van cruciaal belang om voor alle belanghebbenden te zorgen wanneer ik een afdeling of een transformatie leid. Diezelfde visie herken ik volledig bij Oxygen. Daarom hebben we onze krachten gebundeld om de verzekeringsbranche te ondersteunen in hun transformatie naar meer klantgerichtheid en efficiëntie.’
Video afspelen
“Na enkele jaren ervaring kan ik gerust stellen dat ik een passie heb voor efficiënte automatisatie. Ik geloof er heel sterk in dat dit enkel bereikt kan worden door de klant, het proces en data steeds voorop te stellen (in die volgorde). Deze aanpak wordt volledig onderschreven door Oxygen in combinatie met enthousiasme en positieve energie. Hier is het waar Oxygen voor mij het verschil maakt.”
Video afspelen
“Waarom ik mij thuis voel bij Oxygen? De no-nonsense aanpak en het sterke geloof in het feit dat een goed resultaat vertrekt vanuit ‘de mensen’, nl. een ambitieus team van specialisten die samen hun schouders zetten onder een project met steeds een sterk eindproduct voor ogen.”
Miguel Van Herpe
Video afspelen
“Voor mij staan open communicatie en een hands-on-mentaliteit centraal. Daarom was de keuze voor Oxygen gemakkelijk. Ze stimuleren het feit dat ik gedreven ben om te blijven leren en mezelf elke dag te verbeteren. Met positieve feedback, teamwork en de ambitie om te innoveren, geloof ik dat we alles kunnen bereiken.”
Video afspelen
“Wat mij zo aanspreekt in Oxygen? Het familiale karakter, de hands-on mentaliteit en het ambitieuze project dat voortkomt uit een sterke overtuiging.”
Video afspelen
“Boeiende projecten, regelmatig opleidingen en opdrachten waar ik zeer veel voldoening uit haal, het zijn allemaal zaken die Oxygen typeren. Elke dag met plezier gaan werken en als volwaardige collega bijdragen aan de transformatie van de verzekeringssector, doet me denken aan een quote van Confucius: ‘Kies voor een job die je graag doet en je zal geen dag meer van je leven moeten werken’.”
Video afspelen
“Na enkele jaren actief te zijn in verzekeringen en consulting kwam ik in contact met Oxygen, een team met gepassioneerde professionals die de verzekeringssector willen ondersteunen in deze uitdagende en snel veranderende tijden van innovatie en disruptie. Ik ben ervan overtuigd dat ik een toegevoegde waarde kan bieden aan de missie van Oxygen, en bij uitbreiding, aan de hele sector. Ik hecht veel waarde aan de constructieve en open cultuur met veel ruimte voor communicatie en samenwerking.”
Video afspelen
“Oxygen onderscheidt zich door te investeren in zijn medewerkers wat zowel voor de klant als de medewerker een meerwaarde is. Daarnaast wil Oxygen een leidinggevende rol spelen bij de transformatie van de verzekeringswereld, die zich moet aanpassen aan de veranderde omstandigheden door middel van automatisatie/digitalisatie. Dit zonder het menselijke karakter, die eigen is aan de sector, uit het oog te verliezen.”
“Binnen de sector verzekeringen heb ik reeds diverse managementfuncties doorlopen. Deze kaderen zich zowel binnen de front-als backoffice. Als projectmanager richt ik me op: procesverbetering, performantie en klantgerichtheid en dit steeds met veel aandacht voor de mensen in de organisatie. De ambitie van Oxygen om de verzekeringssector te transformeren naar een efficiëntere en meer klantgerichte sector, past dan ook perfect bij mijn persoonlijke sterkten en doelen.”
“Vanaf het eerste moment bij Oxygen heb ik kennis mogen maken met de familiale sfeer en een team van toffe en gedreven collega’s. Een vlotte en transparante communicatie maakt van Oxygen een uniek consultancy kantoor waar ik me vanaf dag één thuis voel.”
“Mensen maken het verschil en deze visie komt sterk aan bod bij Oxygen. Ons leadership team geeft ons het vertrouwen om verantwoordelijkheid te nemen en persoonlijk te groeien. Dit geeft mij telkens weer energie om een project tot een succesvol eind te brengen.”
“Een collega die vol lof sprak over Oxygen heeft mij geïntroduceerd. Wat mij direct opviel, was dat ik te maken kreeg met mensen die weten waar ze het over hebben, mensen met veel kennis en ervaring in verzekeringen. Daarnaast was ik aangenaam verrast door het persoonlijke contact en de oprechte interesse. Door hun vele contacten in de verzekeringswereld, konden ze een perfecte match vinden voor mij.”
“Oxygen’s ambitie om als consultancykantoor een betrouwbare, non-nonsens partner te zijn als het gaat over meer efficiëntie en klantgerichtheid, gaat hand in hand met boeiende opdrachten die me sterk aanspreken. Terwijl we als een team van ervaren professionals de uitdaging aangaan om de verzekeringssector te transformeren, leer ik zelf enorm veel bij.”
“Oxygen’s aanpak en motivatie om de verzekeringssector te transformeren naar een beter geïntegreerd en geautomatiseerd geheel, heeft me overtuigd om de overstap te maken. Hier deel van uit maken en mezelf verder ontwikkelen als project consultant is voor mij een buitenkans!”
"Ik geloof sterk dat de visie en overtuigingen van Oxygen hen uniek maakt en verschillend van andere spelers in de markt. Ik kijk uit om samen successen te boeken en de verzekeringssector te transformeren!"
“Het is steeds een doel voor mij om in elke fase van mijn leven en dit in al zijn facetten progressie te boeken. Bij Oxygen zet ik de nodige professionele stappen om verder te evolueren en te blijven groeien.”
"Het was me snel duidelijk de Oxygen niet enkel zuurstof geeft aan de verzekeringswereld maar ook aan haar medewerkers. Dit ervaar ik nog steeds door de goede ondersteuning die ik krijg van het team!"  
“Ik ben begonnen bij Oxygen als onderdeel van de eerste lichting in het young graduates-programma. Al vanaf het begin van dit programma maakte de opleidingen van ervaren en gepassioneerde collega’s mij warm om deel te nemen aan de ambitieuze doelstelling van Oxygen: de verzekeringssector transformeren.”
“Oxygen’s bedrijfscultuur, begeleiding en mindset hebben mij overtuigd om deze stap te zetten. Het is motiverend om als schoolverlater zo goed begeleid te worden door toffe en ervaren collega’s.”
“Door mijn studies in digitalisatie en procesoptimalisatie was er meteen een klik met Oxygen. Hun doel om de verzekeringssector te transformeren heeft mij overtuigd om deel te maken van dit team. Graag wil ik samen met hen het beste halen uit deze boeiende sector!”
“Ik koos voor Oxygen omdat ik me hier kan specialiseren in alles wat de verzekeringswereld te bieden heeft. Als iemand die steeds wil bijleren zijn de kansen die ik krijg bij Oxygen een zeer mooie volgende stap in mijn carrière!”